Terug naar nieuws

Opleiding RIKA Oostenrijk

Een bedrijfsbezoek en opleiding bij RIKA in Oostenrijk geeft ons de nodige kennis en info om u te begeleiden.
Over Rika

Tijdens de maand Juli zijn we op bedrijfsbezoek geweest bij RIKA in Oostenrijk. RIKA is een familiebedrijf geleid door Karl Riener en we werden er uitgenodigd om het productieproces te zien van een kachel maar ook om zoveel mogelijk info te bekomen over de kachel zelf.

We konden met onze eigen ogen zien dat de kachels 100% "Made in Austria" zijn. RIKA is een bedrijf met visie en hecht veel belang aan eigen productie, ontwikkeling en kwaliteit.

In Micheldorf hebben we de toonzaal, het hoofdkantoor en de R&D bezocht.In de Research- en Development afdeling zijn er 20 medewerkers actief en dat is ook waarom RIKA zo innovatief is. Niet alleen de onwtikkeling van nieuwe producten wordt binnenshuis gedaan ook het schrijven en testen van de software is in eigen beheer. Dit geeft een hoge flexibiliteit en snelle reactietijd.

De Product manager van RIKA heeft ons in Adlwang in scholingsruimte de toestellen één voor één uitgelegd en een technische training gegeven.

In Adlwang, iets verderop, hebben we de productiesite van de kachels bezocht. Een voorbereidende afdeling zorgt dat alle kleine componenten al samengebouwd worden. Daarna worden aan een band de kachels gemonteerd op 6 verschillende stations. Iedere werknemer heeft zijn verantwoordelijkheid binnen het montageproces en tekent ook af. Met dit systeem kunnen we een optimale montage garanderen en kunnen fouten eenvoudig opgevolgd worden.

Naast het bezoek was er uiteraard ook nog wat tijd om van het mooie Salzburg te genieten.

We zijn dus klaar om u te ontvangen met kennis van RIKA.

Lode en Lucie.