Installatie

Het plaatsen van een kachel doe je beter niet zelf maar laat je best aan een vakman over. Het gaat hier niet alleen over de goede werking van uw kachel maar vooral ook over de veiligheid van uzelf en uw gezin. Bovendien geniet u door een plaatsing van ons ook van een verlaagd BTW-tarief van 6% als de woning ouder is dan 10 jaar.

Alles begint bij het kiezen van de juiste kachel die in de woning past en die ook qua vermogen voldoende is om vlot op te warmen. Liefst niet te groot qua vermogen maar zeker niet te klein.

Het plaatsen van de kachel vraagt een zorgvuldige voorbereiding. We bekijken samen met u de optimale locatie van de kachel en gaan ook na welke het veiligste en beste traject is voor het rookgasafvoerkanaal. 

De kachel heeft voor een optimale werking ook zuurstof nodig. Dit kan vanuit de ruimte als er voldoende ventilatie is maar we verkiezen, zeker in de nieuwere woningen, om de lucht rechtstreeks van buiten aan te voeren zodat we een luchtdichte installatie hebben.

Het installeren van de kachel gaat uiteraard ook gepaard met een kostenplaatje. Ook hier gaan we op zoek naar de optimale oplossing voor uw plaatsing.

Heeft u vragen over de installatie, voorschriften of de uitmonding van het rookgaskanaal? Kom dan zeker eens langs.

 

Vraag advies over de installatie