Over ons

Zaakvoerder Lode heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de verwarming en nu stelt deze groene jongen met enige trots zijn eigen showroom met pellet- en houtkachels voor.

"Pellets zijn geperste korrels van houtafval, wij verkiezen 100% dennen­hout. In tegenstelling tot de 'oude' houtkachel is stoken op pellets veel milieuvriendelijker, maar ook handiger en properder, aangezien je niet meer met zware houtblokken hoeft te sleuren", lacht Lode. In de zomer kan je hier terecht voor pelletbarbecues en vuurschalen. "Het grote voordeel bij deze barbecues zijn de vele keuzes aan pellets, bijvoorbeeld van noten of eik. Op die manier geef je je eigen smaak aan je vlees of vis. Je kan er alle kanten mee op, wij bakken er zelfs cake in!", verzekert Lode ons. "Het vlees komt nooit in aanraking met de vlam en verbrandt dus niet. Verder is alles regelbaar, handig voor de hobbykoks die graag aan slow cooking doen."

In de winter verwarm je je uiteraard met een van de exclusieve kachels van het merk RIKA. Hier kan je kiezen uit zowel hout, pellets, of een combinatie hiervan. Ook hun pelletketels van Okofen of Blue­Burn al dan niet gecombineerd met zonnecollectoren kunnen uw woning ecologisch verwarmen.

Bij Lode en Lucie kan je dankzij hun jarenlange ervaring in de sector terecht voor topadvies en een uitstekende dienst na verkoop.

1. Wij luisteren naar u en geven u advies

Maak een afspraak bij ons in de winkel of kom vrijblijvend langs tijdens onze openingsuren. Neem zoveel mogelijk info mee voor een persoonlijke aanpak van uw project. De afmetingen van de ruimte, graad van isolatie, enkele foto’s en eventuele aanwezigheid van een rookgaskanaal zijn belangrijke info om uw project succesvol te maken. Op basis van de info en ons gesprek adviseren wij u en presenteren wij u de meest geschikte oplossing voor uw warmte op maat. Daarbij houden we rekening met uw budget en uw wensen.

2. Advies aan huis en 3D-simulatie

Om een juiste inschatting van het budget te geven, het juiste vermogen te bepalen en de optimale uitvoering te garanderen is een thuisbezoek noodzakelijk. Met onze 10 jaar ervaring kunnen we aan de hand van een thuisbezoek inschatten welke de mogelijkheden zijn.

Tijdens het thuisbezoek maken we gratis een 3D-simulatie. Met de RIKA Home Design-app stellen we u de kachel voor in virtuele realiteit in uw woonkamer. Net alsof de kachel er al staat.

De RIKA Home Design-app toont u welke afwerking best past in uw interieur, zo  maakt u de juiste keuze.

3 . Bestel uw droomproject

Na het thuisbezoek ontvangt u van ons een duidelijke offerte. U kan bijna genieten van uw RIKA kachel. Na bestelling leggen we samen een installatiedatum vast die voor u het beste past. In samenspraak met onze leveranciers zorgen we dat alle onderdelen tijdig bij ons zijn en zijn we klaar om bij u de plaatsing uit te voeren.

4. Installatie en opstart door ons eigen team op de afgesproken dag

Op de afgesproken dag komen we de kachel plaatsen. Onze vakmensen zorgen voor een vlotte en mooi afgewerkte installatie.

Na de installatie zorgen we ook voor een goede uitleg over de werking, het gebruik en het onderhoud van uw toestel.

5. Onderhoud en service garanderen het beste comfort

Na de installatie en de oplevering informeren wij u over service en onderhoud. Of het nu een haard of een kachel is met hout en/of pellets: een jaarlijks onderhoud garandeert een goede werking en een optimaal rendement. Wij nodigen u jaarlijks uit om een onderhoud te laten uitvoeren. We staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden zodat u zonder zorgen kan genieten.

Waarom kiest u voor Rika Vlaamse Ardennen?

We bouwen niet alleen maar kachels, wij bieden levenskwaliteit!” Het Oostenrijkse RIKA is een familiebedrijf met een jarenlange traditie. RIKA biedt een gevarieerd aanbod van houtkachels, pelletkachels, combikachels en inbouwhaarden. RIKA heeft een tijdloos design en zet zeer sterk in op innovatie. De kwaliteit van de kachels en haarden begint bij het ontwerp en zet zich verder tot in uw huiskamer waar u iedere dag opnieuw die kwaliteit kan ervaren. In het uitgebreide aanbod vindt u zeker de juiste oplossing die in uw interieur past.